Elsőként az egyik kedvenc ötletemről szeretnék írni, ami a világon már többféle formában és több országban megjelent, de Magyarországon még nem hallottam hasonló kezdeményezésről, ezek pedig a különböző Pop-up vállalkozások. A dolog lényege az, hogy egy fix üzlethelyiség helyett a Magyarországon is jól ismert perecet-hamburgert-kürtős kalácsot árusító kocsikhoz hasonlóan egy konténerben vagy hasonlóan könnyen mozdítható alkalmatosságban alakítanak ki egy vállalkozást, ami utána változó helyeken lerakva mindig újdonság lehet az arra járóknak.

A legtöbb ilyen megoldást vendéglátó- és szálláshelyek kialakításában láttam. Különösen nyáron érdekes lehetne például egy olyan bár, ami rendszeresen változtatja a helyét, így előre meghirdetett időpontokban a város, esetleg az ország különböző pontjain lehetne szórakozni benne.

Ilyen ötletet valósított meg például a Southern Comfort italgyártó cég Ausztráliában a SoCo Cargo Experiment-tel. Négy konténert alakítottak ki úgy, hogy többféle módon egymáshoz illeszthetőek, szétnyithatóak, ennek megfelelően változatosan alakítható a belső terük, így kialakítható bennük club, bár, megrendezhetőek kisebb koncertek, vagy akár kiállítások is. A konténereket egy nap alatt össze tudják állítani bárhol.



Hasonló megoldás volt a Balestra Berlin cég Kubik Project-je Berlinben, Barcelonában és Lisszabonban. Ezek a helyiségek kisebb víztartály-kockákból lettek összeállítva, minden kockában külön vezérelhető fénnyel, így különösen hangulatos partykat tudtak rendezni.

Pop-up hotelek is többfelé megjelentek a világban. Ezek közül az egyik legérdekesebb és Magyarországon legéletképesebb ötletnek a Boutique Camping megoldását tartom. Fesztiválokon jelennek meg különböző szálláshelyekkel, sátrakkal, mini házakkal, amikben a fesztivál kempingjének területén lehet viszonylag magas színvonalú és kényelmes helyeken eltölteni néhány éjszakát. Azért különösen jó ez az ötlet, mert aki több napra elmegy egy fesztiválra, szeretne minél közelebb lakni a fesztivál területéhez, de sokan nem szeretnek sátrazni, ezzel a megoldással mégis bent lakhatnak a fesztivál kempingjében kényelmes körülmények között.

Kuala Lumpurban a 41Berangan nevű szálloda a helykihasználást javította azzal, hogy a szálloda kertjébe konténerekből kialakított szobákat rakott. Itt különösen az tetszik nekem, hogy megmutatja, milyen igényesen meg lehet valósítani ezt az ötletet.

 

Eredeti cikkek a Sprinwise-on:

SoCo

Kubik

Boutique

41Berangan

Címkék: fesztivál hotel club bar popup pop up pop up vállalkozás pop up hotel pop up club soco kubik boutique 41berangan

A bejegyzés trackback címe:

https://uzletiotlet.blog.hu/api/trackback/id/tr361249637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása